Kirántott tejbegríz: filléres édesség, nem csak gyerekeknek

Kirántott hús, kirántott sajt, kirántott gombafej, kirántott cukkini, kirántott, kirántott, kirántott... Szinte végeláthatatlan a kirántott receptek sora, de a kirántott tejbegrízről én csak nemrég hallottam, pedig ennél olcsóbb, és egyszerűbben elkészíthető finomság nem sok akad a repertoáromban. Készítsétek el ti is, az egész család imádni fogja:

Hozzávalók:

  • tej
  • búzadara, azaz gríz
  • cukor (ízlés szerint vaníliás)
  • tojás
  • liszt
  • morzsa
  • napraforgó olaj

Elkészítés:

  1. A szokásos módon készíts egy adag sűrűbb tejbegrízt (a tejet felforralod, hozzáadod a cukrot és a grízt, majd állandó kevergetés mellett besűríted).
  2. A még forró tejbegrízt öntsd egy nagyobb vágódeszkára, és ott simítsd el kb. 1 cm-es vastagságúra. Hagyd kihűlni, majd vágd tetszőleges méretű téglalapokra.
  3. A grízlapokat panírozd (a sorrend: liszt, tojás, morzsa; néha 2x is meg kell ismételni), majd bő olajban 5 perc alatt süsd ki.
  4. Önmagában, porcukorral megszórva, cukrozott tejföllel, vagy akár házi lekvárral is tálalhatod.

Ha így se menne, alább Jolcsi néni tutorial videója. Jó étvágyat, spurcikáim!