TOP 5: ezek a legtutibb filléres izzadásgátló módszerek

Nehezen viseled ezt a tikkasztó hőséget?  Ezzel bizony nem vagy egyedül! Emiatt azonban nem kell egyből a boltba rohannod drága és persze vegyszeres izzadásgátlókért. Van ugyanis néhány filléres trükk, amit érdemes bevetni a dezodor helyett.

szag_spurman.jpg

Citrom

A citrom szagtalanító hatását nemcsak a hűtőben, hanem akár a hónaljunk alatt is kihasználhatjuk. Ehhez a legjobb módszer az, ha pár csepp citromlevet raktok egy vattakorongra és azzal kenitek be a hónaljatokat.

Szódabikarbóna

A hintőpor se rossz ötlet, de érdemes próbálkozni akár egy kis szódabikarbónával a hónaljunk alatt. Mivel nagyon jól felszívja a nedvességet és a testszagot okozó baktériumokat is elpusztítja

Ecet

Ha nincs otthon citromod, akkor egy vattával kenj egy kis ecetet a hónaljadra, mert ez megakadályozza a testszagot okozó baktériumok szaporodását. Persze nem szabad túlzásba vinni mert ennek is erős szaga lehet.

Alkohol

A patikában kapható alkohol is segít a baktériumok ellen. A legjobb az, ha egy szórófejes flakonba töltitek, és úgy fújjátok be vele a hónaljatokat, hogy egy kis vízzel is felhígítjátok. Érdemes lehet egy kis illóolajat is tenni az üvegbe, hogy jó illata legyen.

Házi recept

Ha pedig egy komplett dezodort szeretnétek otthon kotyvasztani, akkor próbáljátok ki a receptemet, amit ITT találtok.