TOP 5: filléres házi praktikák rovarok ellen

A melegebb idővel egyre több rovar tűnik fel a természetben és az otthonokban egyaránt. Éppen ezért most mutatok néhány szuperolcsó házi praktikát, ami hatékonyan űzi el őket a lakásból.

hangya.jpg

Bazsalikom

A bazsalikom illatát egyáltalán nem szeretik a rovarok, így bőven elég, ha a konyhában egy cserépbe bazsalikomot ültetünk. Ráadásnak még a főzéshez is hasznos lehet.

Citrom és szegfűszeg

Egy fél citromba tegyünk egész szegfűszeget, majd helyezzük el valahová a lakásban. Az illatos és dekoratív rovarűző hatékonyan távol tartja a legyeket és a szúnyogokat.

Diófalevél

A diófalevél nemcsak a szúnyogok, hanem a hangyák ellen is hasznos lehet. Egy vízzel teli edénybe morzsoljunk néhány diófalevelet, majd tegyük a hangyák mellé.

Kávézacc

A kávézacc rengeteg dologra felhasználható, többek között az állatok távol tartására is. A rovarok ellen is hatékony, a hangyák ellen például elég, ha egy kis tálkában elhelyezzük valahol a közelükben. 

Cukoroldat

A hangyák ellen a sűrű cukoroldat is kiváló. A cukoroldatba mártott szivacsdarabka tökéletes csapda nekik, hiszen könnyen bele tudnak ragadni a szivacsba, ahonnan nem tudnak kiszabadulni.