3 tipp: pofonegyszerű bébiételek házilag

A bébiétel elkészítése házilag nem csak roppant egyszerű, de olcsóbb is, mint a bolti kiadás, ráadásul sokkal finomabb is. Ezúttal három egyszerű receptet mutatok nektek, ami akár már 5-6 hónapos babáknak is adható.

bebietel_hazilag.jpg

Krumpli+répa

1 közepes krumplit és 2 közepes sárgarépát pucoljunk meg és vágjuk apró kockákra. Főzzük meg annyi vízben, ami épp ellepi a zöldségeket. Ha már puhára főttek jöhet a turmixolás, amennyiben szükséges, akkor pedig egy kis főzőlével érdemes felhígítani.

Alma+krumpli

2 nagyobb darab almát és 2 közepes krumplit megmosunk és meghámozunk, az almáknak pedig a magházát is kivesszük. Kockára vágjuk a krumplit és az almát majd együtt puhára főzzük őket. Ezután kevés főzővízzel összeturmixoljuk és ízlés szerint adunk hozzá egy kevés cukrot, és deciliterenként egy kávéskanál napraforgó olajat is.

Cékla+alma+krumpli

8 dkg burgonya 2 közepes alma és 8 dkg cékla kell ehhez a recepthez. Az elkészítéshez a krumplit és a céklát mossuk meg hámozás előtt és után is, majd karikázzuk fel és tegyük tepsibe de rakjuk alá egy kis vizet is. Az alma mehet egy külön tepsibe vízzel az aljában, de akár alufóliába is csomagolhatjuk. Mindkét tepsit tegyük 180 fokos sütőbe félórára. Ha már puhára párolódtak a zöldségek és a gyümölcs, akkor jöhet a turmixolás a főzőlével együtt.

A fenti bébiételek mindegyikét lehet akár anyatejjel hígítani. A recepteket nosalty oldaláról spúrkodtam.