Készíts mézeskalács baglyokat a fára: pohárral simán kiszaggathatod
A karácsony nem lehet az igazi mézeskalács nélkül. Ha már meguntad, hogy minden évben ugyanazokat a formákat használod a tészta kiszaggatásához, mutatok egy klassz tippet, amihez csak az alapanyagaira és a kreativitásodra lesz szükséged. A mézeskalács baglyokat könnyedén elkészítheted, és szuperül fognak mutatni a fán. Régebben már írtam az azonnal puha mézeskalács receptjéről, ezt ITT találod, ha elakadnál.
Ha elkészült a tészta, formálj belőle gombócokat, majd sodord ki a tésztát, és egy szélesebb pohár vagy üvegtál segítségével szaggass ki belőle kör alakú darabokat. Ezután egy kiskanál nyelével formázd meg a tollakat. Hajtsd be a tészta két szélét, és alkoss belőle szárnyakat, majd hajtsd rá a bagoly fejét.
Forrás: www.hometalk.com
A szemekhez használd egy filctoll tetejét, majd szúrj a körök közepébe két kis lyukat. A csőre kicsit bonyolultabb mutatvány, de egy vajkenő kés élével egyszerűen kialakíthatod a háromszöget. Ha esetleg nem tetszik a végeredmény, nyújtsd ki újra a tésztát, és simán korrigálhatod. Ha elkészültek a mézeskalácsok, dobd be őket a sütőbe, és miután kihűltek szúrj a hátsó oldalukba egy kampót, amivel könnyedén felakaszthatod majd a karácsonyfára.