Dobd fel a téli estéket házilag készített filléres forró csokival
Ha már kimaxoltátok a forró italokat, és a gyerekek már rá sem bírnak nézni a teára, tedd egy kicsit változatosabbá a kínálatot. A forró csokoládé elkészítése pofonegyszerű, ráadásul minden alkalommal feldobhatod valamilyen extra ízesítéssel, így a srácok sem unják meg olyan gyorsan. Néhány filléres hozzávalóból pár perc alatt szuper különlegességeket készíthetsz az egész családnak.
Tejszínes forró csokoládé
Hozzávalók:
- 10 dkg csoki (vagy tortabevonó)
- 4 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 teáskanál cukor
- fél csomag vaníliás cukor
- egy csipetnyi őrölt fahéj
A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral kis lángon forrald fel. Melegítsd meg a tejet, közben törd szét a csokit kockákra, és olvaszd meg vízgőz felett egy nagyobb és egy kisebb méterű edény segítségével. A nagyobb edényt töltsd meg vízzel, a kisebb edénybe pedig dobd bele a kockákat és mártsd a vízbe. Ha a csokoládé felolvadt, keverd össze a tejjel. Végül add a csokis masszát a tejszínhez, és főzd még pár percig. Tálaláskor tehetsz rá tejszínhabot, és megszórhatod fahéjjal vagy csokireszelékkel.
Forró csoki kakaóporból
Hozzávalók:
- 3 csésze cukor
- 2 csésze kakaópor
- 1 teáskanál só
- tej
Ha nincs otthon csokoládé, igazán spórolósan és egyszerűen kakaóporból is klassz édességet készíthetsz. Egy nagy tálban keverd össze a cukrot a kakaóporral és a sóval. Ha csak kis mennyiséget szeretnél belőle elkészíteni, a keveréket akár hónapokig is tárolhatod egy légmentesen lezárható dobozban. Egy adaghoz forralj fel egy bögre tejet, majd adj hozzá két evőkanállal a saját készítésű forrócsoki porodból. Addig keverd össze a port a tejjel, amíg az összes csomó el nem tűnik. Tipp: Ha a porhoz először csak egy kevés tejet öntesz, könnyebben feloldódik, ezután felöntheted a maradék tejjel.
Így tedd különlegessé: Ha szeretsz kísérletezni, a forró csokit ízesítheted mézeskalács fűszerrel, pirított kókuszreszelékkel, darált dióval vagy karamellával. A szülőknek a rumos forró csokit is melegen ajánlom!