3+1 olcsó tápláló növényi arcpakolás a konyhából

A fagyos téli időjárás megviselheti a bőrödet, de hámlasztással és hidratálással elkerülheted a bőrszárazságot és a pattanásokat. Itt van néhány spórolós arcpakolás, amit pillanatok alatt elkészíthetsz otthon, és csak a sarki zöldségeshez kell hozzá leugranod.

maszk_2.jpg

Hidratálj avokádóval

Az avokádó tele van A, B, C és E vitaminnal. Segítségével csökkentheted az érdességet, a repedéseket és az irritációt. A héjában található olajnak köszönhetően bőröd sokáig hidratált marad.

Így készítsd el: Vágd ki az avokádó belsejét, majd a héjjal együtt, belső részét magad felé fordítva finoman masszírozd bele a bőrödbe. Rajta hagyhatod az arcodon akár egész éjszakára, reggel pedig 3-4 alkalommal öblítsd le meleg vízzel.

Hidratálj uborkával

Az uborka összehúzza a pólusokat és csökkenti a gyulladást, ezért tökéletes a fáradt, duzzadt szemre, és remek arcpakolás készíthető belőle.

Így készítsd el: Pürésíts össze egy evőkanál uborkát és egy evőkanál petrezselymet. Önts hozzá egy evőkanál natúr joghurtot, majd keverd össze a hozzávalókat. Fedd le a maszkkal az arcod teljes felületét és hagyd pihenni 15-20 percig. Összetevői fiatalítják és hidratálják a bőrödet. Bő vízzel öblítsd le arcodról a réteget.

Hámlassz őszibarackkal

Az őszibarack bőrmegújító alfa- hidroxi-savat tartalmaz, segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, tele van A és C vitaminnal, így táplálja a bőrödet. Kitágítja a pólusokat és segít a pattanások eltüntetésében, ráadásul remek ránctalanító is. Zsíros bőrtípushoz szuperül alkalmazható.

Így készítsd el: Egyszerűen szeletelj fel egy őszibarackot, és a húsát pedig masszírozd bele a bőrödbe. Hagyd a levét az arcodon 20 percig, majd langyos vízzel leöblítheted. Az avokádó pakoláshoz hasonlóan ezt is fent hagyhatod akár egész éjszakára is.

zab.jpg

+1 tipp

Zabpelyhes testradír

A zab nyugtató hatással van a bőrünkre, enyhíti a bőrviszketést és gyulladásgátló hatóanyagokkal rendelkezik. Szeles időben különösen hasznos a kiszáradt bőrre. A finomra őrölt zabpehely eltávolítja a szennyeződéseket és serkenti a vérkeringést. A fehérjék segítenek megtartani a bőr nedvességtartalmát.

Így készítsd el: Keverj össze 2 evőkanál zabot és aloe verát, valamint 2 teáskanál barnacukrot egy teáskanál citromlével. Finoman masszírozd a nedves bőrbe és öblítsd le langyos vízzel. Használhatod arcradírként, vagy akár teljes testkezelésre is.