Így pucolj meg egy ananászt pillanatok alatt

Nem mondom, hogy az ananász a legolcsóbb gyümölcs, de még mindig jobb, mintha méregdrága vitaminokra szórnánk a pénzt.

ananasz_768x434px.jpg

Az ananász ugyanis tele van C-vitaminnal, kiváló forrása bizonyos nyomelemeknek, mint például a mangán, de találhatóak benne B-vitaminok is. További részleteket a legkedveltebb trópusi gyümölcs egészségügyi hatásairól ITT találsz.

Az egyetlen probléma az ananásszal csupán az, hogy nem valami könnyű megpucolni: ha túl óvatosak vagyunk, foltokban rajta marad a fás héja, amit lehetetlenség összerágni; ha viszont bátrabban megyünk neki a késsel, akkor meg a gyümölcshús fele végzi a kukában. Sehogy se jó ez...

Van azonban néhány technika, amivel amivel nemcsak a pucolási időt maxolhatjuk ki, hanem a drága gyümölcshúst is. Az alábbi videókban ezeket a praktikákat láthatjátok:

Mindkét videóban kidobják az ananász húsának belső, keményebb részét, de szerintem ez pazarlás. Mondjuk én egy almát is megeszek szőröstül-bőröstül...