Filléres nyaralás Bécsben: pénztárcakímélő tanácsok fiataloknak

Megérkezett az első rajongói levél; Tibi már érti: nem a kérdésekkel, hanem a pénzzel kell fukarkodni! Íme:

Szia! Szeretnek toled egy kis segitseget kerni, ha nem gond, remelem nem tartalak fel a keresemmel. Mostanaban elegge le vagyok egve, viszont a barataim meginvitaltak egy becsi buliba, Ausztriaba. Kerlek adj par tanacsot, hogy szorakozzak, par penztarcakimelo tanacsra lenne szuksegem! Atneztem mar az oldalt, de csak fesztivaljegyekre vonatkozo sporolasi tippeket talaltam. Italon, kozlekedesen, belepokon szeretnek a leghatekonyabban sporolni. Elore is koszonom, remelem tudsz nekem segiteni, nagyon nagy segitseg lenne! Udv:Tibi

becs_768x434px.jpg

Kedves Tibi! Nem könnyű egy külföldi utazáson spórolni, de nem lehetetlen. Mivel leginkább az italon, közlekedésen és a belépőkön szeretnél spórolni, ezért ezt a 3 kategóriát vettem alaposabban górcső alá.

Utazás:

Bécsig már 3 900 forinttól vehetsz retúr menetjegyet az Eurolines-nál, de még ezt is megspórolhatod, ha autóstoppolsz. Könnyedén találhatsz fuvart az M7-M1 közös bevezető szakaszán, érdemes egy benzinkútnál próbálkozni. Csak annyi a lényeg, hogy te is ismerd az "út íratlan szabálykönyvét"…

Az osztrák fővárosban a legjobb az, ha a város tömegközlekedési eszközeit használod, 72 órás bérletet már közel 20 euróért kaphatsz. Ha viszont ezt is meg akarod spórolni, akkor ajánlom a „lábbuszt”. Az is jó megoldás lehet, ha itthonról viszel magaddal egy bringát (bár így jóval nehezebben találsz majd fuvart magadnak), vagy legalább egy longboard-ot.

Ital:

Ausztriában alkoholizálni nem olcsó mulatság, legalábbis vendéglátóhelyeken. A legegyszerűbb az, ha viszel magaddal egy kis hazait; üdítőnek meg biztos találsz valamelyik szupermarketben olcsóbb sört. További tanácsokért fordulj névrokonodhoz, Tibi atyához.

Belépők:

Na, ez fogós kérdés. Azt tanácsolom, inkább keress ingyenes szórakozóhelyeket, biztos akad belőlük bőven. A különböző éjszakai szórakozóhelyek ugyanis meghódították a várost és újraélesztettek olyan részeket, mint pl. a Gürtel. Akár a polgári jellegű belső kerületekben, akár a külvárosiban akarsz szórakozni, a város bármelyik része izgalmas estét ígér.