Ezért ne dobd ki a régi csokit

Nálatok is előfordul, hogy a kamraszekrény legmélyéről néha előbukkan egy rég elfeledett táblás csoki?  Szívesen befalnátok, de akkor veszitek csak észre, hogy néhol fura fehér színe van? Emiatt aztán semmiképp sem szabad kidobni, hiszen csoki még így is ehető!
csokijo.jpg

A csoki kifehéredését a benne lévő cukor és vaj is okozhatja

A hőmérséklet változása könnyen előidézheti ezt a folyamatot, például: ha a csokiban lévő kakaóvaj a felszínén megolvad, majd lehűl, ekkor az visszadermed a csoki tetejére - és ettől lesz fehér.

Vagy, akár cukorkristályok is megjelenhetnek a csoki felszínén. Mégpedig úgy, ha az édesség felszíne nedves lesz, az feloldja a benne lévő cukrot és amint megszárad, már ott is vannak a fehér cukorkristályok.

Aki ezek után sem enné meg a csokit, az se dobja ki! Inkább olvasszuk meg vagy reszeljük le  a kifehéredett csokit és használjuk tortadíszítéshez.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd Spurmant a Facebookon is!