Ennél Spúrabb nyári receptet ma már nem találsz

A mostani hőségben senkinek sincs kedve órákig a tűzhely mellett főzőcskézni, ezért mutatok egy gyors tésztareceptet, amivel lerövidítheted a konyhában töltött időt.pasta.jpg

  • Tésztafőzéshez a legtöbben először vizet forralnak, azonban a mi elkészítési módszerünk nem így kezdődik.
  • Először tedd a tésztát egy serpenyőbe, amit annyi hidegvízzel önts fel, amennyi éppen ellepi.
  • Ezután közepes tűzön, gyakran kevergetve (ízlés szerint megsózva) főzd puhára a tésztát.

Miért jó ez?

  • Kevesebb vizet használsz
  • Időt és energiát (rezsit) spórolsz azzal, hogy nem kell előforralni
  • A főzés végén nem kell leönteni a felesleges vizet a tésztáról, így nem kell elmosogatni a tésztaszűrőt

A kész tésztát igazi spúrként sajttal és tejföllel tálalhatjuk, vagy készíthetünk (ugyanabban a serpenyőben) egy gyors paradicsomos szószt. Ehhez csak zöldfűszert, sót, borsot és egy kevés fokhagymát kell 2 perc alatt nagy lángon egybe rottyantani.