Itt a tuti kovászos uborka receptje

Magyar specialitásnak számít a kovászos uborka, ami a legnépszerűbb savanyúságok közé tartozik, különösen nyáron. A kovászolást azonban célszerű nyáron csinálni, mivel meleg időjárás szükséges hozzá. Ugyan sokaknak megvan a házi receptje, azonban most megmutatom, hogyan készül ez a csemege Spuréknál.

koviubi.jpg

Ezek kellenek a kovászoláshoz:

  • kb. 2-3 kg uborka
  • Egy nagy befőttesüveg (nekünk békebeli, 5 literesünk van)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 3 evőkanál só
  • 3 liter forró víz
  • 4-5 szelet kovásszal készült kenyér

Így készítsd el a kovászos uborkát:

  • Tedd a fokhagymát és a kaprot a befőttes üveg aljába!
  • Erre tedd rá az uborkát!
  • Tömködd az uborkák közé a kenyeret!
  • A felforralt vízben keverd el a sót, majd öntsd rá az uborkára!
  • Fedd le egy tányérral az üveget, úgy, hogy a felesleges gázok távozni tudjanak, és tedd forró, lehetőleg napos helyre!

Ezután már csak 3-4 napot kell várni, és kész is az ízletes csemege a nyári falatok mellé.