4 tipp: így spórolhat a család a városi strandoláson

Egy átlagos, négyfős család 10 ezer forint felett költ egy-egy strandolós napon - de persze ezt is lehet okosabban, segítünk. 

strandgyerekek.jpg
Spórolós strandtippek:

  • Nem mindegy, melyik strandot választjuk. Az árak jelentősen eltérnek, így érdemes indulás előtt az interneten körülnézni. Budapesten a Palatinus belépője a legdrágább, két felnőtt és két gyerek számára hétvégén 8100 forintot kell fizetni az idén, míg a Pünkösdfürdői Strandra 5000 forintot. Vidéken pedig már 3500 forintért is strandolhat az egész család.
  • A kedvezményeknek mindenképpen nézzünk utána! Van, ahol hétfőtől csütörtökig olcsóbb a belépő, pénteken viszont már a hétvégi jegyárakkal számolnak. Családi belépőkből is több fajta létezik attól függően, hány felnőtt és gyerek vált jegyet. Szinte mindenhol létezik délutáni belépő is.
  • Egész napra megyünk vagy csak fél napra? Jó móka egész nap a strandon hűsölni, de van, akinek pár óra bőven elegendő a napon. Ha előre tudjuk, hogy két-három óránál többet nem szeretnénk a strandon tölteni, inkább délután menjünk, hiszen általában 16 óra után olcsóbbak a jegyárak. Ilyenkor már a nap sem tűz olyan erősen, kisebb a leégés veszélye is.
  • Szabjuk meg előre a költségkeretet! Ritka az olyan család, aki meg bírja állni, hogy semmit se vegyen a strandon. Egy fagyi, egy üdítő vagy sör, egy lángos, 4 fővel számolva máris újabb 3-4000 forintot adtunk ki. Nem is beszélve a strandcikk árusokról, akik mindenféle színes holmival csábítják a gyerekeket és szüleiket. Külön kell fizetni az ugrálóvárakért, a minigolfért, van, ahol az óriás csúszdáért is. Még indulás előtt döntse el a család közösen, mivel szeretnék tölteni a napot a fürdőzésen kívül, és előre határozzák meg a szórakozásra fordítható keretet.