4+1 tipp, hova rejtsd az értékeid a strandon

A strandra indulva sokszor problémát okoz, hogy milyen értékeket hagyjunk a szállásunkon és mi az, amit levigyünk magunkkal a partra. Mutatok 4 tippet, mégis, hova tedd a pénztárcád és a mobilod, amíg strandolsz.balasp.jpg

1. Hagyd az értékeket a kocsiban!

Ha autóval érkezünk a strandra, akkor érdemes az autóban hagyni azokat az értékeinket, amikre nincs szükség a fürdőzéskor. Ha így teszünk, akkor viszont ügyeljünk arra, hogy naptól védett helyre tegyük a mobiltelefont, a közvetlen sugárzás ugyanis a felmelegedéssel együtt károsíthatja a készüléket, és persze érdemes lenémítani is, ha így teszünk. Arra is feltétlen fordítsunk figyelmet, hogy az értékekre ne lehessen rálátni, így kisebb az esélye, hogy eltűnnek az értékek a kocsiból.

2. Rejtsd el egy üres naptejes dobozba!

Egyszerűen készíthetünk az alábbi videón látható rejtekhelyet az értékeinknek, amiben sokkal nagyobb biztonságban tudhatunk a dolgainkat, mintha csak simán a parton hagyjuk, amíg fürdőzni megyünk.



3. Tedd be az értékmegőrzőbe!

 Sok strandon találunk értékmegőrzőket, ahol párszáz forintért figyelnek értékeinkre. Rendben, hogy ez pénzbe kerül, de még mindig jobban járunk, mintha új telefont kellene vennünk, vagy esetleg az iratainkat kell pótolni.

4. Vegyél rejtett tárolót!

Manapság már igazán ötletes tárolókat vehetünk, amelyek elrejtik, vagy elriasztják a tolvajokat. Ilyen lehet például:

  • A kulcsok elrejtésére szolgáló kő-rekesz
  • A kivágott könyv 
  • Üres, kibélelt csipszes vagy üdítős doboz
  • "IFA-féknyommal" ellátott alsónadrág

montagi.jpg
+1. Hagyd a szálláson az értékeket!

Ha a strandbelépőn kívül semmilyen értéket nem viszünk magunkkal, akkor is jól érezhetjük magunkat. A parton ehetjük a szálláson elkészített szendvicseket, ezzel spórolunk és még egészségesebb is, mint az általában parton kapható zsírburger. A strandbelépő ellenértékét persze mindenképp magunkkal kell vinni, de az ezen felüli pénzünket és iratainkat jobb, ha otthon hagyjuk, nem is beszélve a mobiltelefonról.