Így lesz olcsóbb a nyaralás

Már biztos te is a nyaralást tervezgeted, ilyenkor bizony érdemes előszedni a régi spórolós trükköket. Lehet, hogy sokan ismerik, mégsem árt néha átismételni őket, ezért most összeszedtem a legfontosabbakat.
spurman_utazas.jpg

1. Egyél okosan

Az éttermi ebédek valóban kényelmessé tehetik az utazást. Ám ne felejtsük el, hogy mennyivel olcsóbban kijövünk, ha a hosszú utazásra hűtőtáskával és megfelelő mennyiségű étellel készülünk. Így nem kell gyorsan bevásárolni az útközben lévő benzinkútnál, ha megéheznénk.

2. Keresd meg a legolcsóbb benzinkutat

Amennyiben autóval tervezzük a nyaralást, akkor tájékozódjunk előre az interneten, hogy hol tudunk a legolcsóbban tankolni útközben. Nagy különbségek lehetnek az árakban, például az autópályán lévő benzinkutaknál sokkal drágább lehet a tankolás.

3. Válaszd a szabadstrandot

Ha neked is, csak akkor nyaralás a nyaralás, ha egy vízparton napozhatsz, akkor mindenképpen keress olyan helyet, ahol ezért nem kell fizetned. A Balaton partján is találni sok ingyenes strandot, ahol még lángost is lehet venni.

4. Aludj kempingben

Ha éppen a szállásokat böngészed, akkor ne felejtsd ki a kempingeket sem! Ha nincsen saját sátrad, kérj kölcsön egy közeli baráttól vagy ismerőstől. Ezután már csak egy kényelmes szivacsra lesz szükséged! Így biztosan találsz egy olcsó szállást a tervezett helyszínen.

5. A bátrak stoppoljanak

Hogyan máshogy lehetne a legjobban spórolni, minthogy ingyen elvitetjük magunkat más autójával? Ehhez az utazási formához már korábban adtam tippeket, ezeket mindenképpen olvassátok el, mielőtt belevágtok az utazásba!