Nutella házilag: A recept

Bár a török mogyoró borsos ára miatt házilag sem hozhatjuk ki fillérekből, még mindig olcsóbb és egészségesebb lehet így, mintha a bolti mogyorókrémet vesszük. Akkor spórolhatunk igazán sokat, ha csökkentjük a felhasznált mogyorómennyiséget. Illetve a drága török mogyoró helyett használhatunk földimogyorót, vagy fele-fele arányban is dolgozhatunk a magokkal. Itt egy példarecept, ami körülbelül 500 forintból kihozható, és maximum fél óra az elkészítési ideje.
nutella_sp.jpg

Hozzávalók:

  • 150 g török mogyoró
  • 1 dl tej
  • 50 g cukrozatlan kakaópor
  • 50 g cukor

Elkészítés:

  1. Megpörköljük a mogyorót, és hagyjuk kihűlni. Ha rajta van a vékony héja, konyharuhával ledörzsöljük róla, és ledaráljuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összekeverjük. Befőttes üvegben egy-másfél hétig eláll, de valószínűleg hamarabb el fog fogyni.

Más receptekben van egyébként vaj vagy olaj, ha gondunk lenne az elkészült krém halmazállapotával, tehetünk bele ezekből.

Forrás: NOSALTY